Dit is de reden dat er een spoeddebat komt

Stichtse Vecht – Het onmiddellijke vertrek van een wethouder, een reorganisatie binnen de gemeente en de grote onrust onder ambtenaren. Volgende week woensdag komt de gemeenteraad in Stichtse Vecht met spoed bijeen om te praten over de situatie.

Onlangs kondigde Jeroen Willem Klomps totaal onverwacht aan te stoppen als wethouder voor de gemeente Stichtse Vecht. Zelf zegt de VVD'er dat hij de noodzakelijke positieve energie en motivatie mist om zijn werk te doen. Maar zijn vertrek zou ook te maken hebben met verschillen in inzicht rondom de aanpak van de ambtelijke organisatie.

De gemeente kampt al langer met interne problemen. De coronacrisis, een reorganisatie, waarbij een groot aantal managers niet meer terug komt, en een groot personeelstekort zorgen voor onrust onder ambtenaren. Het vertrek van Klomps, die als wethouder verantwoordelijk was voor personeel en organisatie, geeft niet genoeg vertrouwen dat het goed komt met de organisatie.

Gezien de situatie vroegen de lokale partijen Samen Stichtse Vecht, GroenLinks en de PVV een spoeddebat aan. Die komt er nu. Op woensdag 15 september om 19.30 praat de gemeenteraad verder over hoe de gemeente weer in rustiger vaarwater kan worden gebracht. Inwoners kunnen meekijken via de livestream op de website.