Dodenherdenking 2021 bij RTV Stichtse Vecht

Dodenherdenking 2021 bij RTV Stichtse Vecht

Net als in 2020 zijn er in verband met de corronamaatregelen dit jaar geen grote publieke herdenkingen. De lokale media besteden gezamenlijk aandacht aan de herdenking vanuit huis.

Videoboodschap Burgemeester Reinders
Op 4 mei zal er rond 20:30 op deze website en het televisiekanaal van RTV Stichtse Vecht een videoboodschap van burgemeester Ap Reinders worden gepubliceerd.

Filmverslag kransleggingen

In klein comité worden er in verschillende kernen en op verschillende momenten kransen gelegd  bij oorlogsmonumenten. RTV Stichtse Vecht, VARNws en Stichting 4 en 5 mei Stichtse Vecht maken daar samen filmopnames van die in de loop van de avond van 4 mei worden gepubliceerd op de website en ons televisiekanaal.

Moment van herdenking
In Nederland zijn door het hele jaar heen herdenkingen van verschillende groepen oorlogsslachtoffers. Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we alle slachtoffers samen. RTV Stichtse Vecht maakte een kort filmpje ter overdenking.

Een digitale bloem bij het monument

Het comité 4 en 5 mei Maarssen en Tienhoven lanceerde onlangs haarnieuwe website, www.4-5meimaarssen-tienhoven.nl. De website biedt de mogelijkheid om digitaal een bloem te leggen bij het monument in park Goudestein.

Podcastserie 75 jaar vrijheid

In 2020 maakte RTV Stichtse Vecht een speciale Podcast serie over 75 jaar vrijheid in Nederland. Wij gingen in gesprek met documentairemaker Hennie Ram, voorzitter Renie Vis van de stichting 4 en 5 mei Stichtse Vecht, Roosmarijn Ubink van het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen en Breukelaar Teun Mur die als kind de oorlog meemaakte. Deze podcasts zijn nog steeds te beluisteren via Spotify.