RTV Stichtse Vecht

Drie kandidaten uit gemeente Stichtse Vecht voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen

Het SGP-bestuur van de provincie Utrecht heeft de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen vastgelegd. Drie kandidaten zijn afkomstig uit gemeente Stichtse Vecht, namelijk Jan-Hendrik van der Linden (3e), Kees de Visser (20e) en Albert Schulp (43e).  

V.l.n.r. Kees de Visser, Jan-Hendrik van der Linden en Albert Schulp

De derde plek wordt bezet door de 19 jaar jonge Jan-Hendrik van der Linden uit Breukelen, die dit jaar zijn mbo-opleiding veehouderij heeft afgerond. Jan-Hendrik is als voorzitter van SGP-jongeren Utrechtse Vechtstreek de jongerenkandidaat van de provinciale lijst. Hij gaat zich vooral focussen op de bereikbaarheid van de provincie Utrecht. Volgens hem zal het motto ‘vlot verplaatsen’ vooral jongeren aanspreken, omdat zij vaak gebruikmaken van het openbaar vervoer. 

Naast dat hij zich in de jongerencampagne wil richten op het openbaar vervoer, speelt ook het speerpunt ‘bewust boeren’ een belangrijke rol voor Jan-Hendrik. Met zijn opgedane kennis wil hij in de toekomst de melkveehouderij van zijn ouders overnemen. Omdat te weinig boeren ook ambtenaar kunnen zijn, doet hij momenteel een hbo-opleiding bestuurskunde. 

Werkvoorbereider Kees de Visser (20e op de lijst) uit Kockengen voelt zich verantwoordelijk voor de samenleving. Hij laat zich leiden door de Bijbelse opdracht, namelijk om God lief te hebben boven alles en je naaste als jezelf. Zijn werk in de bouw brengt naast plezier ook veel kennis van zaken met zich mee. 

Op de 43e plek van de lijst is Albert Schulp terug te vinden, eigenaar van het bekende bedrijf Schulp Sappen. Als duurzame producent van sappen staat hij achter het geluid van de SGP Utrecht om vanuit rentmeesterschap duurzame keuzes te maken, die ook economisch verantwoord zijn. Zijn bedrijf heeft ook veel raakvlakken met de agrarische sector.  

De kandidatenlijst werd gepresenteerd bij de lancering van de SGP-campagne op dinsdag 22 november in het provinciehuis van Utrecht. De lijst wordt aangevoerd door zittend Statenlid Bertrick van den Dikkenberg, gevolgd door huidig commissielid Frans Hazeleger. De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 15 maart 2023.