Drie maanden cameratoezicht in Maarssenbroekse wijk Bloemstede

Naar aanleiding van een brand bij bar Bloemstede - in de Maarssenbroekse wijk Bloemstede - heeft de burgemeester besloten om voor drie maanden cameratoezicht in te stellen. (Archieffoto ter illustratie)

Volgens de gemeente was er sprake van van brandstichting door middel van een vuurwerk-brandstof combinatie. Gemeente Stichtse Vecht: 'Bij het incident zijn geen slachtoffers gevallen. Naar aanleiding van dit incident heeft de burgemeester besloten om in de directe omgeving van Bar Bloemstede cameratoezicht in te stellen voor de duur van 3 maanden. Ook zullen politie en handhaving extra in de wijk surveilleren. Deze maatregelen zijn genomen om de openbare orde en veiligheid te handhaven.'

Relevantie en noodzaak van genomen maatregelen

In overleg met politie en Openbaar Ministerie wordt voortdurend gekeken naar de relevantie en noodzaak van de genomen maatregelen. Daarbij is het verlengen, eerder opheffen of nemen van aanvullende veiligheidsmaatregelen te allen tijde mogelijk, indien daar vanzelfsprekend aanleiding toe is.

Tips of vragen

Heb je informatie over het incident bij Bar Bloemstede? Neem dan contact op met de politie, via 0900-8844. Doe je dit liever anoniem? Dit kan via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000). Heb je vragen over de camera’s, bel ons dan via 14 036 of stuur een mail naar veiligheid@stichtsevecht.nl.