Drie nieuwe woningen opgeleverd na flinke brandschade

In Loenen aan de Vecht heeft Woningstichting Vecht en Omstreken aan de Kon. Wilhelminaweg drie ééngezinswoningen volledig afgebroken vanwege brandschade. De drie nieuwbouwwoningen zijn teruggebouwd en deze zijn nu opgeleverd aan de (nieuwe) bewoners. (Foto Woningstichting Vecht en Omstreken)

Duurzame eengezinswoningen

De nieuwe bewoners krijgen een fijne, goed geïsoleerde woning. De woningen zijn levensloopbestendig, wat betekent dat de bewoners er ook kunnen blijven wonen als zij ouder worden. Alle woonfuncties bevinden zich op de begane grond. De woningen worden verwarmd met een warmtepomp en er liggen zonnepanelen op het dak.

Doorstroming in de kern

Eén voormalig bewoner keert terug in de herbouwde woning op hetzelfde adres. De andere twee woningen zijn via WoningNet verdeeld. De nieuwe bewoners laten twee sociale huurwoningen leeg achter in Loenen aan de Vecht. Daardoor vindt er doorstroming plaats binnen het aanbod sociale huurwoningen.

Omwonenden

De bouw van de drie nieuwe woningen viel samen met de renovatie en verduurzaming van de overige sociale huurwoningen in de wijk. Ook deze bewoners krijgen dus een duurzame en comfortabele woning. Woningstichting Vecht en Omstreken: 'Wij wensen nieuwe en bestaande bewoners veel woonplezier!'


Meer nieuws