RTV Stichtse Vecht

Een nieuwe audiotour vanaf Streekmuseum Vredegoed in Tienhoven

Al eeuwenlang vormen we ons landschap. Maar vormt het landschap ons ook? Wandel vanaf Vredegoed door het vijfhonderd jaar oude polderlandschap terwijl je luistert naar de verhalen van onder andere boswachter Niels, fervent wandelaar Elke en boer Wilco: mensen die in dit gebied wonen en werken. Verandert je eigen blik op het landschap als je er door andermans ogen naar kijkt?

De nieuwe audiotour is een initiatief van Wij.land en start bij Streekmuseum Vredegoed in Tienhoven. Een zevental audioportretten is uitgezet langs een route van 2,2 km. Hiermee nodigt Wij.land wandelaars uit om te luisteren naar mensen en hun verbinding met deze bijzondere omgeving: 'Zo kunnen we samen leren en werken aan een gezond, biodivers en veerkrachtig landschap. Een landschap dat inspireert en ecologische, economische en sociale waarde creëert, zodat we het met trots kunnen overdragen aan de volgende generatie.' aldus Wij.land.

Praktische informatie

De audiotour wordt gefaciliteerd via de app van izi.TRAVEL. Deze is gratis te verkrijgen via de bekende app stores. De start van de tour is gemarkeerd bij Streekmuseum Vredegoed met uitleg en een QR-code. De route vervolgt zich over een gedeelte van het Zoddenpad (Klompenpad) en het Vredevoetpad (Natuurmonumenten). Na de laatste luisterplek is het mogelijk de route van het Vredevoetpad te vervolgen (nog 5 kilometer) of dezelfde route terug te lopen.