Eerste bubbelbaltoernooi in Maarssen

Midden in de Week tegen Eenzaamheid, op zondag 1 oktober, vindt het bubbelbaltoernooi plaats bij de Voetbal Vereniging Maarssen. Het eerste WK tegen eenzaamheid onder jongeren – het bubbelbaltoernooi – wordt georganiseerd door het Eenzaamheidsfonds en de Participatiekeuken.

Doel van het evenement is om via sport en eten mensen bij elkaar te brengen. Het evenement is speciaal voor kinderen tussen de 8 en 11 jaar en vindt plaats van 10:00 tot 16:00 uur en kost € 15,- per persoon. Voor ouders en begeleiders is er ook eten en drinken, spelletjes en gezelligheid.

Sociale armoede

“Kinderen en jongeren dreigen het fysieke sociaal contact te verliezen. Corona en de digitale wereld – sociale media – zijn grote veroorzakers van de sociale armoede. Kinderen zijn het verleerd contact te maken met leeftijdsgenootjes en voelen zich eenzaam. Dat wil geen enkele ouder voor zijn of haar kind; het zorgt voor isolement en dat is funest voor de ontwikkeling van een kind. Om deze sociale armoede tegen te gaan, organiseren we het bubbelbaltoernooi. Door fysiek contact en sport in combinatie met eten worden sociale contacten versterkt. Dit toernooi is de aftrap voor meerdere evenementen die we organiseren voor jongeren.”

Spelenderwijs

“Wij organiseren ontmoetingen die smaken naar meer. Het is schokkend te lezen dat zo’n 50% van de kinderen zich weleens eenzaam voelt en vrienden missen bij wie ze hun verhaal kwijt kunnen. Dat is de helft van de kinderen! Daarom vinden we het een geweldig idee om op deze manier kinderen (en hun ouders) bij elkaar te brengen. Deelnemers ervaren wat samen sporten en eten doet voor het groepsgevoel en het zelfvertrouwen. Een netwerk om je heen hebben zorgt voor een gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen. Daar heb je nu eenmaal anderen voor nodig en dat laten we ze ervaren op 1 oktober. We kijken er enorm naar uit!”

Bubbelbaltoernooi

Het Eenzaamheidsfondsheeft zich tot doel gesteld de eenzaamheid in Nederland te verminderen en focust op jongeren in de leeftijdscategorie van 6-25 jaar en de verbinding met anderen in de samenleving. Secundair richten zij zich op de leeftijdscategorie 25 jaar en ouder.