Eerste paal voor Natuur & Gezondheidcentrum Maarssen

Vrijdagmorgen 22 april, bij een stralende zon, is de bouw van Natuur & Gezondheidcentrum Maarssen aan de Tuinbouwweg van start gegaan. Het heien van de eerste paal verliep vlekkeloos. Het gaat om energiepalen, ook wel ‘groene palen’ genoemd. Naast hun constructieve functie functioneren zij ook als grondbron voor het later verwarmen en koelen van het gebouw. Een methode die nog niet veel toegepast is in Nederland.

Het centrum wordt dé plek waar mensen terecht kunnen voor uiteenlopende disciplines: van integrale, complementaire en natuurgeneeskundige zorg tot coaching of cursus voor persoonlijke ontwikkeling of opleiding. Westerse en Oosterse geneeskunst zullen verenigd zijn onder één dak. De zorggerichte invulling is op basis van integrale zorg of ‘Integrative Medicine’. Deze vorm van zorg focust op die methoden die gezondheid stimuleren door op meer te letten dan de ziekte alleen. Naast de zorggerichte invulling is het centrum gericht op persoonlijke ontwikkeling, actief leren over en werken aan gezondheid en welzijn. Persoonlijke ontwikkeling en behoud van leergierigheid zijn belangrijke pijlers van persoonlijk welzijn. 

In het centrum zullen therapeuten, artsen, docenten en andere zorgverleners hun zelfstandige praktijk geheel of gedeeltelijk gaan vestigen. Allen zijn deskundig in hun eigen vakgebied en willen heel sterk de samenwerking opzoeken ten bate van de kwaliteit van leven van de zorgvrager of cliënt.

Voor meer informatie check www.voeljelekkerinjevel.nl