Eigen bijdrage: Orkest SDG trots op najaarsconcert

Het thema “The Night of the Movies” deed recht aan de mooie filmmuziek welke door orkest SDG Tienhoven werd gepresenteerd tijdens het najaarsconcert in de prachtige locatie De Johannes de Doperkerk aan de Straatweg te Breukelen. (Foto Marjolijn de Graaf)

Marjolijn de Graaf

De gehele entourage droeg ertoe bij dat het concert een groot succes werd.  De kerk was zowel buiten en binnen prachtig verlicht. Er kwamen meer dan 400 bezoekers waaronder Burgemeester Ab Reinders en Wethouder Karin van Vliet naar de mooi uitgelichte Kerk. Vanaf de eerste tonen door het orkest zat de muzikale stemming er gelijk in. Het publiek genoot duidelijk van de mooie filmmuziek. Dit was goed te merken aan de (staande) ovaties die het orkest en dirigent Hans Boom kregen van het enthousiaste publiek.Het Orkest presenteerde zich dan ook als een groots orkest met 55 muzikanten op de bühne. Het orkest was o.a. uitgebreid met Henk Caspers op contrabas en Peter de Vries op elektrische piano.  Alle stemmen die nodig zijn om de mooie Filmmuziek te presenteren waren ingevuld.  Het was een spektakel met 6 slagwerkers voor al het “melodisch” slagwerk. Op het programma stond de Filmmuziek van o.a. James Bond, Jaws, Zorro, Star Wars, Disney, Back to the Future, Forest Gump en nog veel meer.

Door Solist Jan de Bruin werd op euphonium het prachtige stuk Lady Calph van Ennio Morricone gespeeld. Dit klonk geweldig en kwam door de mooi akoestiek in de Kerk en de goede ondersteuning van het orkest  geheel tot zijn recht! Natuurlijk waren er in de verschillende muziekwerken diverse solisten. Naast de solist Jan de Bruin mag zeker op de cornet Martine kalisvaart genoemd worden. Zij nam de diverse solo’s o.a. in de muziek van Zorro voor haar rekening. Orkest SDG spreekt haar dank uit naar Bestuur en medewerkers van Stichting Culturele Aktiviteiten Johannes de Doper. Juist deze speciale en goede ondersteuning leverden een bijdrage aan het dit succesvolle concert! Orkest SDG Tienhoven kan met trotst terugkijken op een zeer geslaagd Najaarsconcert mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van het Cultuurfonds Stichtse Vecht.