Eigen bijdrage PvdA: 'Laat inwoners niet voor de kosten opdraaien'

 Parkeren bij het station van Breukelen wordt betaald. Daarmee maken we een einde aan het gratis langparkeren. Reizigers van Schiphol – uit heel Nederland – parkeren nu nog ‘gratis’ in Breukelen en houden gedurende hun hele vakantie een parkeerplaats bezet, waardoor je als inwoner van Stichtse Vecht vaak behoorlijk lang moet zoeken naar een plaatsje. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht)

PvdA-fractievoorzitter Lukas Burgering: “Wij begrijpen dat je met betaald parkeren er voor zorgt dat er voor de bewoners uit de regio genoeg parkeerplaatsen zijn.” Wel maakt de PvdA zich zorgen over de kosten voor forensen uit de omgeving. “Inwoners van Breukelen, Loenen, Vreeland en Kockengen bijvoorbeeld, die moeten opeens elke dag veel geld gaan betalen. Als je vier of vijf dagen per week werkt en met de trein naar bijvoorbeeld Amsterdam, Utrecht of Amersfoort gaat om te werken, moet je ook al die uren immers ook parkeergeld betalen. Dan is het bijna de moeite om zelf maar de A2 op te rijden. Met nog meer files tot gevolg.”

De PvdA bedacht samen met D66 een oplossing. Maak de eerste 12 uur gratis, of bijna gratis. Dan kan je gewoon een hele werkdag voor (bijna) niets parkeren. Maar wie langer wil parkeren gaat vanaf het dertiende uur betalen, waardoor het voor Schiphol-reizigers niet meer zo aantrekkelijk is om in Breukelen te gaan staan. PvdA en D66 komen met een plan om de wethouder te bewegen dit te gaan regelen met de provincie en verschillende andere partijen sloten zich al bij die motie aan. Lukas Burgering: “Een motie om de inwoners van Stichtse Vecht niet voor de kosten te laten opdraaien.”


Meer nieuws