Elfjarige Tenishiya Leijen uit Breukelen speelt mee in Robin Hood de musical

De cast van Robin Hood de musical bestaat voornamelijk uit jongeren, waaronder de 11-jarige Tenishiya Leijen uit Breukelen. Ze staat al sinds haar derde op het podium en volgde een aantal jaren theaterlessen bij Jeugd Theaterschool Kleine Kunst en Tada! Podium Talent.

Ook volgde ze al jong zanglessen en zat ze bij het Tada! Kinderkoor. Vanaf haar negende is ze gaan spelen bij RTL talent academy. En sinds een paar jaar volgt ze lessen bij het Nationaal Jeugd Musical Theater. “Het NJMT is voor mij de perfecte plek om verder te leren en mezelf te ontwikkelen.”, zegt ze. Vorig jaar mocht Tenishiya al met het NJMT mee op tour in Alice in Wonderland de musical, en nu speelt ze in Robin Hood de musical de rol van Imogean, een van de kinderen uit het volk. Volgens haar eigen zeggen geeft deze rol haar de mogelijkheid om te ontdekken en te groeien. “Ik leer zoveel over wat er allemaal komt kijken bij een tour. Iedereen helpt me waardoor ik me super fijn en veilig voel en ik daardoor ook meer durf”, voegt ze hier aan toe.

Robin Hood de musical is een episch, avontuurlijk kostuumdrama over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden. Een belangrijke boodschap in de wereld van nu waarin er nog steeds te veel ongelijkheid heerst, niet ieder mens een stem heeft en het niet overal vanzelfsprekend is dat je mag zijn wie je bent.

Door haar rol en de boodschap van deze voorstelling zegt Tenishiya zich nog bewuster te zijn geworden van de ongelijkheid in de wereld. Daarom vindt ze ook dat iedereen zou moeten komen kijken. “Robin Hood de musical leert je om nooit op te geven en samen je stem te laten horen tegen onrechtvaardigheid”, sluit ze af.

Naast de jongeren spelen enkele volwassen professionals mee zoals Cystine Carreon, Ruben Kuppens en Louis van Dijk.

Grote overweldigende massa scènes, spannende gevechten en indringende intieme momenten wisselen elkaar af. Een onvergetelijke familiemusical die vooral ook op tieners en jong volwassenen een onuitwisbare indruk zal achterlaten.

Het verhaal

Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand met behulp van zijn neef Guy van Gisborne. De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen maar haar stiefmoeder Sybella snoert haar de mond: een vrouw moet haar plaats kennen.

In het kasteel voelt Marian zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen, of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen.

Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte, een kap ver over het gezicht getrokken, die op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met pijl en boog. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. De groep begint van de rijken te stelen en de buit te verdelen onder de armen, tot grote woede van de sheriff. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige sheriff De Rainault. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt.

Componist, tekstschrijver en regisseur Elise Berends heeft de klassieke legende een interessante twist gegeven door Robin Hood een meisje te laten zijn. Maar wie schuilt er precies onder de kap van Robin Hood en zal deze held erin zal slagen om meer gelijkheid af te dwingen?

Het Nationaal Jeugd Musical Theater speelt op 12 februari haar nieuwe productie Robin Hood de musical in Spant! in Bussum. 

Kijk op www.robinhoodmusical.nl voor meer informatie en de volledige speellijst, of op www.spant.org voor kaartverkoop.

Castfoto Tenishiya Leijen (fotografie Marije Slingerland)


Meer nieuws