Extra Waterlinie Winter Wandeling op 22 december

Vanwege de vele aanmeldingen voor de Waterlinie Winterwandeling op vrijdag 15 december houdt Waterschap Amstel, Gooi en Vecht een extra wandeling op vrijdag 22 december. Een mooie kans om alsnog deze wandeling van Loenen aan de Vecht naar Nieuwersluis te volgen langs de Vecht; de ‘slagader' van een groot deel van de Hollandse Waterlinies. 

Wandelen langs het Jaagpad

Wandel, onder begeleiding van kunsthistorica Juliette Jonker, vanuit de historische dorpskern van Loenen aan de Vecht naar het monumentale dorpje Nieuwersluis en kom meer te weten hoe 800 jaar waterschapsbeheer het landschap gevormd hebben. De voorgangers van het huidige waterschap zijn al vanaf de 13de eeuw verantwoordelijk voor de dijken, sluizen en het waterpeil in dit gebied. Ook zijn er restanten van sluizen en forten te zien, die herinneren aan de Hollandse Waterlinie, waarvan deze streek het overstromingsgebied was.

Maak in het dorpje Nieuwersluis kennis met haar eeuwenoude militaire geschiedenis. Bij Fort Nieuwersluis krijgen deelnemers een warm drankje en iets lekkers aangeboden, gevolgd door een rondleiding over het terrein door boswachters van Natuurmonumenten.

De terugweg gaat over het Jaagpad, langs schilderachtige buitenplaatsen en mooie vergezichten. Wandelaars wanen zich hier in de 17e eeuw, toen de trekschuiten hier nog over de rivier werden voortgetrokken tussen Utrecht en Amsterdam.  

Deelnemen

De wandeling start en eindigt in Loenen aan de Vecht en duurt van 09.30 uur tot 13.00 uur. Er is plek voor 25 deelnemers. Meld u aan door een mail te sturen naar droogwaterland@agv.nl o.v.v. Waterlinie Winter Wandeling en uw naam en telefoonnummer.

Na aanmelding ontvangt u praktische informatie over de wandeling. De route is 5 kilometer en gaat gedeeltelijk langs smalle paden. De wandeling is daarom helaas niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden.