Fabienne van der Rijst (12) uit Kockengen loopt met het #VTeam als één van de jongste deelnemers de Nijmeegse 4Daagse.

Fabienne van der Rijst uit Kockengen is dit jaar één van de jongste deelnemers van de Nijmeegse 4Daagse. Van 19 tot en met 22 juli wandelt Fabienne 4 dagen lang elke dag 30 kilometer samen met het #VTeam. De leden van het #VTeam doen allemaal voor het eerst mee aan de 4Daagse.

Fabienne: “Mijn opa heeft de 4Daagse 16 keer gelopen, mijn vader loopt de 4Daagse dit jaar voor de 2de keer. Ik vind het vooral leuk om deze uitdaging aan te gaan. Ik heb veel trainingen gedaan, en voel dat ik er helemaal klaar voor ben.” De kinderen van het #VTeam vragen aandacht voor vriendschap, vrede en vrijheid. Fabienne wandelt, net als veel andere kinderen van het #VTeam met een speciale reden, namelijk, bewegen is gezond, voor iedereen!

Fabienne vertelt: “Naast alle wandelingen dans ik ook bij Dance Academy Woerden. Ik vind het belangrijk dat ik, en mijn leeftijdsgenoten voldoende bewegen. Wandelen is heel simpel: schoenen aan en gáán! Ik vind het geweldig om de4Daagse met zoveel andere kinderen te lopen. De kinderen zijn vrolijk en er is een gezellige sfeer. Wij maken er elke dag een feestje van. Het meest verheug ik mij op het kamp en de vlaggenparade voorafgaand aan de 4Daagse. Tijdens de 4Daagse zelf zorgen we dat iedereen de finish haalt. Liedjes zingen, een ontmoeting met de burgemeester en ontelbaar veel high fives met het publiek zal ons daarbij helpen. De laatste dag zal heel speciaal worden. We hebben al een paar keer met elkaar geoefend en het is nu al onvergetelijk. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen ons gaan volgen en komen juichen op de Via Gladiola.”

Tako Rietveld, journalist, kindercorrespondent en verslaggever van onder andere het Jeugdjournaal, is teamcaptain en initiatiefnemer van het #VTeam. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. "De jeugd maakt verschil. Deze kinderen hebben letterlijk en figuurlijk meer in hun mars dan de meeste volwassenen denken. Ook Fabienne laat dat zien. Als we allemaal meer naar de jeugd luisteren, wordt de wereld een beetje mooier."

De belevenissen van Fabienne en het #VTeam zijn vanaf zondag 17 juli te volgen via de website en instragram van het #VTeam. Voor dit evenement werkt de Kindercorrespondent samen met Stichting Nijmeegse 4Daagse, het VFonds en Van der Valk Nijmegen-Lent.


Meer nieuws