Feestelijk startmoment bouw 57 nieuwe sociale huurwoningen in Breukelen

Woningstichting Vecht en Omstreken bouwt aan de Schepersweg in Breukelen 57 nieuwe sociale huurwoningen. Deze week vond het feestelijke startmoment plaats van de bouw. 

In drie woongebouwen van 19 appartementen worden 57 appartementen gerealiseerd, een toename van 42 appartementen ten opzichte van de vorige situatie. Woningstichting Vecht en omstreken: 'De bewoners van de appartementen hadden een prachtig uitzicht over het kanaal. Maar de woningen waren niet meer aan te passen aan de woonwensen van deze tijd. Vecht en Omstreken koos ervoor om de woningen te slopen en plaats te maken voor nieuwe woningen. Samen met bewoners en omwonenden werd een plan voor 57 nieuwe appartementen getekend. De nieuwe appartementen zijn duurzaam (A+++) en levensloopbestendig. Dat betekent dat de woningen ook geschikt zijn voor bewoners die slecht ter been zijn.'

De bouwwerkzaamheden zijn na de zomervakantie feestelijk gestart in aanwezigheid van iedereen die meegeholpen heeft om dit project mogelijk te maken. Bewoners en omwonenden die hebben meegedacht en hun wensen hebben aangegeven. De wethouder die de procedures vanuit de gemeente heeft begeleid. Alynia Architecten die het plan hebben vormgegeven. En bouwpartner Van Wijnen die de woningen voor ons gaat bouwen. Naar verwachting worden de nieuwe woningen eind 2024 verhuurd. Woningzoekenden kunnen dan via WoningNet reageren.