Fietstocht langs plekken aan de Vecht met Nederlands-Amerikaanse banden

Het is precies 375 jaar geleden dat Hollanders in Amerika de nederzetting Breuckelen stichtten, het latere Brooklyn. In het kader van dit speciale jaar introduceert de Stichting Brooklyn Bridge Breukelen een fietsroute langs allerlei plekken aan de Vecht die Nederlands-Amerikaanse relaties hebben. Deze Brooklyn375 Fietsroute wordt gepresenteerd op maandag 19 juli om 15:00 uur bij de Original Brooklyn Bridge (Vechtbrug) in Breukelen.  

De tocht voert de bezoeker langs bijzondere plekken aan de Vecht die banden hebben met Amerika. Hoor tijdens de audiotour de verhalen achter de buitenplaatsen van bewindhebbers van de West-Indische Compagnie en de herkomst van exotische bomen in de parken aan de Vecht. Leer over de na-oorlogse hulp van ‘Aunt Marguerite’ aan Breukelaren of hoe schilderijen van kunsthandelaar Goudstikker van kasteel Nijenrode in Amerika belandden.

De speciale Brooklyn375 Fietsroute is voor de Stichting Brooklyn Bridge Breukelen ontwikkeld door Juliëtte Jonker-Duynstee, bekend ambassadeur van de Vechtstreek. Dit initiatief werd financieel mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds Stichtse Vecht. De route is straks gratis online te gebruiken en is voorzien van audiotour, achtergrondverhalen en een Engelse vertaling.