Financiële bijdrages voor ideeën voor je wijk, buurt, dorp of kern

Heb jij een idee of initiatief om jouw wijk, buurt of dorp mooier, groener, veiliger, gezelliger of socialer te maken? De gemeente helpt je graag met een financiële bijdrage uit het leefbaarheidsbudget.

Je idee moet dan wel bijdragen aan de leefbaarheid in je wijk, buurt of dorp en je moet het samen met buurtgenoten willen uitvoeren.

• Gemeente Stichtse Vecht

Het leefbaarheidsbudget kan gebruikt worden voor sociale activiteiten en voor initiatieven in de openbare ruimte waar de hele buurt plezier van heeft.

  • Subsidieaanvragen voor dit soort fysieke initiatieven moeten uiterlijk 1 januari 2023 zijn ingediend.
  • Subsidieaanvragen voor sociale activiteiten kan het hele jaar door.

Voorbeelden

Bij fysieke initiatieven kun je denken aan een klimboom voor de kinderen, een schaaktafel, een bloembak om een pleintje op te fleuren, kunst in de buitenruimte, een verkeerspop die waarschuwt voor spelende kinderen of een voorziening die de buurt duurzamer maakt. Sociale activiteiten zijn bijvoorbeeld een gezamenlijke opschoonactie, hulp- en zorgactiviteiten, een sport- of spelletjestoernooi, een themaspeurtocht in de wijk.

Samen ontstaan de leukste ideeën!

Loop jij rond met een idee, bespreek het dan eens met mensen uit de buurt. Zo weet je snel of zij je idee steunen en dit samen met je willen organiseren. Natuurlijk kun je ook altijd even overleggen met je gebiedsregisseur. Die denkt graag met je mee.

Meer weten?

Wil je meer informatie over deze subsidie? Kijk dan op www.stichtsevecht.nl/ideevoormijnwijk. Je vindt daar ook de contactgegevens van de gebiedsregisseurs.


Meer nieuws