Flip Tengnagel krijgt zilveren speld van KNVB

Voor bijna 50 jaar inzet voor de voetbalclub OSM ’75 heeft Flip Tengnagel een zilveren speld ontvangen uit de handen van Floor Baas, vertegenwoordiger KNVB. Al 45 jaar is hij terreinmeester van de club uit Maarssenbroek en vanaf het begin is hij er al bij. Flip is een begrip binnen de club.

‘Ik werd op een gegeven moment uitgenodigd voor de vrijwilligersavond, toen werd er op een gegeven moment gezegd zo van ‘je hebt niet gereageerd’ terwijl ik altijd kom. Op een gegeven moment kreeg ik een herinneringsuitnodiging, dan zit er altijd een addertje onder het gras. Daar heb ik niet echt bij stil gestaan maar je krijgt wel het gevoel dat er iets gaat gebeuren. Ik had helemaal niets in de gaten op de avond zelf, toen het einde van de avond naderde stond ineens Floor baas naast me, die ken ik ook al 45 jaar. Dus ik vroeg mij af van waarom is hij hier en dan komt toch wel het gevoel van dat er iets gaat gebeuren, want die Floor is natuurlijk wel van de KNVB. Op een gegeven moment kreeg ik die speld en dat vond ik toch wel een emotioneel moment’.

‘Floor vroeg nog aan mij van wat heb je allemaal gedaan bij OSM, dus ik vertelde dat ik aan het begin nog in het bestuur heb gezeten. Zegt hij tegen mij van dan verdien je eigenlijk een gouden speld, ik was al blij zat. Maar ik heb wel het gevoel aan zijn reactie te zien dat ik die gouden speld nog wel ga krijgen, maar ik vind het al leuk genoeg dit.’

‘OSM is in 1975 opgericht en ik ben er vanaf 1976 bij, eigenlijk vanaf het moment dat de voetbal bij OSM kwam, want het zijn zes sporten bij OSM. Door een advertentie in de krant hier ben ik lid geworden, want er stond een oproep in dat OSM ’75 leden zocht. Toen ben ik met een vriend lid geworden, met toen nog vier anderen. Wij gingen op de zondag voetballen, wat we niet wilde, maar toch gedaan. Maar al heel snel werd de zaterdag er ook bij getrokken gelukkig. Op een gegeven moment is heel die zondag eruit gegooid. Na een paar jaar ben ik terreinmeester geworden, wat ik nu nog steeds ben. Na vijf jaar ben ik al erelid gemaakt, in 2013 heb ik ook een lintje gekregen en dan nu de speld, zijn geen dingen die ik verwacht, vind ik allemaal mooi. Maar als ik de deur uitloop ben ik gewoon weer Flip en uiteindelijk doe je het allemaal voor de club.