Flora Batava, een parel aan de Vecht

Daar staat dan na 5 jaar een hotel. Jarenlang hebben jullie het terrein van buitenplaats de Vijverhof in de steigers zien staan. Ik zou dit verhaaltje graag wijden aan de geschiedenis van de buitenplaats, aan het proces van de verbouwing van verval tot herstel of aan de ideeën achter hoe het nu is geworden. Toch kies ik voor een andere insteek.
 
Er staat een hotel met 45 kamers, een restaurant, 2 vergaderzalen, een theehuis aan het water en belangrijker dan dat alles er staat een team.  Een team van enthousiaste leuke medewerkers die enorm hard werken en lange dagen maken om een goede service neer te zetten. Een team dat jong is en elke dag bijleert.   Een team dat versterking nodig heeft op diverse vlakken. In de schoonmaak van de kamers, in de bediening, in de keuken, bij de afwas, bij het onderhoud van de tuin en in de bewaking in de nacht. Door corona zijn veel mensen vertrokken uit de horeca en is het heel lastig om personeel te vinden. We zijn gestart met beperkingen en moeten nu snel opschalen om de service te kunnen verlenen die bij deze buitenplaats past.
 
Mijn naam is Inge van de Ven en als buurtbewoonster en eigenaar van deze buitenplaats vraag ik jullie om mij te helpen zoeken naar personeel. Kent u iemand die een paar dagen in de week het ontbijt zou willen verzorgen, die graag in de bediening wil staan, die ervaring heeft in de keuken of die het leuk vindt om kamers schoon te maken. Laat ze dan een berichtje sturen naar werken@florabatava.com.
 
De afgelopen week ben ik ook enorm aan het genieten. Wanneer ik om me heen kijk zie ik dat er ontstaat wat ik in mijn gedachten had gehoopt. In de ochtend zit een echtpaar aan het ontbijt op het terras bij de vijver. Ze vieren hun 25e bruiloft met een overnachting in het hotel. Een oud-medewerker van de K.N.A.W. komt koffiedrinken met haar dochter. Ze is benieuwd hoe haar oude werkplek in de monumentale villa er nu uitziet. Een groepje vrienden komt terug van een fietstocht met de elektrische fiets. Ze zijn rond de Loosdrechtse plassen gefietst en hebben enorm genoten. Ik zie mensen heerlijk een wijntje drinken met familie of vrienden. Ik zie bootjes af en aan varen. In de middag help ik een moeder en haar dochter die voor het eerst een suptocht gaan maken. Ze komen na 1,5 uur kletsnat het hotel binnen. Vlak voor de steiger zijn ze in het water gevallen. Lachend vertelt de dochter over haar grote avontuur.
 
Laat op de avond loopt een jong stelletje hand in hand over de brug naar het bankje bij de dikke plataan. Ze gaan zitten en kijken uit over het water van de Vecht waar de rust is wedergekeerd en een fietser voorbijkomt op weg naar huis.
Zo is het bedoeld!
Zo moet het zijn!
 
Een buitenplaats voor gasten van buiten en bewoners van de Vechtstreek.  Waar je kan vieren, vergaderen en genieten. Waar jullie van harte welkom zijn om een gebakje te eten of te dineren.  Waar jullie dochter of zoon haar eerste bijbaantje heeft of waar jullie kennis een nieuwe baan heeft gevonden.

Dronefoto: Gerhard Hof

(Bijdrage van Inge van de Ven, eigenaar en buurtbewoonster)