Ga 3 juli op cultuursafari in Stichtse Vecht

Op zondag 3 juli gooien bewoners hun deuren en tuinhekken wagenwijd open en zullen er optredens van lokale podiumkunstenaars te zien zijn in huiskamers en tuinen verspreid over de gemeente. Het programma van Gluren bij de Buren Stichtse Vecht zit bomvol verrassingen, vanaf nu uit te pluizen op www.glurenbijdeburen.nl

Van Maarssenbroek tot Vreeland: in heel Stichtse Vecht kan zondag 3 juli genoten worden van podiumkunst in de tuinen en huiskamers van bewoners.

• Gluren bij de buren

Het is tijd om weer eens op avontuur te gaan naar cultuur. Jazz-trio’s, musicalsterren (in de dop), punkbands, balletdansers, dichters, kleinkunstenaars en andere podiumbeesten die hun kunsten vertonen in intieme setting. Op de deelnemende locatie treedt een act drie keer op tussen 13:00 uur en 18:00 uur. In totaal zijn er rond de vijftig optredens op 18 locaties. Hoofdpartner van Gluren bij de Buren is dit jaar SPAR, bekend van de winkels in dorpen, steden, langs de snelweg, op universiteiten/ hogescholen en op vakantieparken.

John van der Ent, Algemeen Directeur van SPAR: “Onze kracht als gemakswinkel ligt in de lokale aanpak. Net zoals Gluren bij de Buren dat doet. Daarom dragen wij graag bij aan de ontmoeting en verbinding tussen bewoners binnen verschillende wijken en gemeenten die meedoen.”

Plan je eigen gluur-route

Op de website is het volledige en meest actuele programma te vinden, met landelijk in totaal maarliefst 1500 deelnemende locaties om een weg door te banen! Ook kan er een eigen route uitgestippeld worden om te printen of om te delen met goede buren en verre vrienden en samen te gaan gluren.

Eerdere rapportage RTV Stichtse Vecht

Meer nieuws