Geen Sinterklaasintocht in Loenen dit jaar: 'zoveel beperkingen'

Dit jaar geen Sint op zijn paard, Pieten met pepernoten en vrolijke kinderen in de straten van Loenen aan de Vecht. De Sinterklaasintocht gaat daar dit jaar namelijk niet door. “We hadden alles al geregeld, maar er zijn zoveel beperkingen”, zegt de organisatie.

Alles was al voorbereid. De Sint had zijn agenda al vrijgehouden voor de kinderen in Loenen en de pepernoten waren al bij de Sint en zijn Pieten besteld.

Maar volgens de organisatie zou de Sinterklaasintocht in Loenen door de huidige coronamaatregelen niet ‘intochtwaardig’ worden. De normaal zo karakteristieke, smalle straatjes in Loenen vormen voor de organisatie namelijk een struikelblok. “Normaal komen er altijd veel mensen af op de intocht. Het is onmogelijk om in de smalle straten anderhalve meter afstand te houden”, vertelt Yvonne Uithol, lid van de organisatie.

Daarom heeft de organisatie het hele feest moeten afblazen. Uithol: “We vinden het heel jammer, maar we hebben alles overwogen en het lukt zo niet”.

Volgend jaar hoopt de Sint weer naar Loenen aan de Vecht te komen. Uithol: “We hopen dat alle kindjes een leuke Sinterklaas hebben en kijken uit naar volgend jaar.” Aanstaande zaterdag komt Sinterklaas wel naar Maarssen en naar Breukelen. Om één uur zal de Sint in Maarssen aankomen en om half twee in Breukelen.