Geen vuurwerkverbod in Stichtse Vecht

Na twee vuurwerkvrije jaren, mag er dit jaar met de jaarwisseling ouderwets vuurwerk afgestoken worden, zo meldt de gemeente Stichtse Vecht.

De gemeente ziet voor dit jaar geen reden om een lokaal vuurwerkverbod in te stellen. Bij dit besluit is er gekeken naar de mogelijke gevolgen zoals de druk op de zorg en of vernielingen van publieke en particuliere eigendommen. In afweging met het plezier die mensen eruit halen.

Voor een goed verloop van de jaarwisseling heeft de gemeente contact met andere gemeenten uit district West-Utrecht, politie, openbaar ministerie, veiligheidsregio’s en lokale partners zoals jongerenwerken. Ook wordt er veel gekeken naar landelijke ontwikkelingen, en uiteindelijk besluit de gemeenteraad of er uiteindelijk een verbod komt, wat dit jaar dus nog niet nodig is.  

Om bepaalde plekken te beschermen stelt de gemeente verschillende vuurwerkvrije zones aan, zoals kinderboerderijen en zorgcentra’s. De exacte locaties volgen nog.

Tuincentrum Vechtweelde, één van de grotere leveranciers van vuurwerk in onze regio,  verwacht dit jaar juist extra verkoop nadat mensen twee jaar moesten wachten met het afsteken van vuurwerk. Ze hebben er dan ook ontzettend veel zin in en kijken uit naar komende jaarwisseling.