'Gekleurd' zebrapad in Kockengen wit geverfd: onduidelijk door wie en waarom

Begin september is het zebrapad bij basisschool de Wegwijzer in Kockengen in vrolijke kleuren geschilderd. Dit was naar aanleiding van de oproep van de gemeente aan basisschoolleerlingen om het verkeer veilig te maken. Groep acht van basisschool de Wegwijzer was de winnaar, zij stelden voor om het zebrapad in vrolijke kleuren te schilderen zodat het nog meer als oversteekplaats zou opvallen. Vandaag bleek het pad echter weer wit te zijn geverfd. ''Wij weten niet wie het wit heeft geverfd'', aldus de gemeente.

Vorig jaar is een prijsvraag uitgeschreven door de kinderburgemeester en kinderadviseurs waarin zij kinderen in de basisschoolleeftijd namens de gemeente opriepen om een idee aan te leveren met als thema ‘voel je veilig’. Een thema door de kinderburgemeester gekozen om gemeente Stichtse Vecht nog fijner en veiliger te maken, juist voor kinderen. Het winnende project komt van groep acht van Basisschool de Wegwijzer. Zij dienden een plan in voor een veiliger en opvallender zebrapad aan de Schoolweg 1. Zo moest het zebrapad in felle en vrolijke kleuren geschilderd worden zodat het nog meer zou opvallen als oversteekplaats.

Geen witte strepen

Begin september is het zebrapad in vrolijke kleuren geschilderd. De gemeente laat weten dat daarbij helaas iets is misgegaan: de vereiste witte strepen in het zebrapad ontbraken. Een zebrapad moet namelijk naast zwarte of gekleurde strepen ook uit witte strepen bestaan. Vandaag bleek het pad wit te zijn geverfd. Desgevraagd laat de gemeente weten geen opdracht te hebben gegeven om de kleurtjes over te verven. ''Wij weten niet wie het wit geverfd heeft''.

Basisschool de Wegwijzer

De directeur van de basisschool de Wegwijzer is op de hoogte van de situatie: ''Wij als basisschool keuren de actie af''. De directeur laat weten vandaag contact met de gemeente te hebben gehad en dat het van belang is dat zorgvuldigheid wordt betracht. 

Vervolg

In de loop van deze week wordt bekend wanneer het zebrapad weer in felle en vrolijke kleuren wordt geverfd.