Gemeente doet weer mee aan '‘Orange the World’

Gemeente Stichtse Vecht doet mee met de wereldwijde campagne ‘Orange the World’, van 25 november tot 10 december. Gemeente Stichtse Vecht: 'Daarmee spreken we ons uit tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Gemeentehuis Goudestein kleurt oranje.' Het initiatief kwam eerder van gemeenteraadslid Pim van Rossum-Rengelink (CDA). In 2021 was hij initiatiefnemer van een motie die breed werd gesteund door de raad van Stichtse Vecht. Vanaf die datum heeft de gemeente de campagne ondersteunt met het verlichten van Goudestein in die periode. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht).

Belangrijk dat alle vrouwen en meisjes zich veilig voelen

Als gemeente zijn we medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. In Nederland sterft elke 8 dagen een vrouw door geweld. Intiem partnergeweld komt het meest voor. Ook krijgen veel vrouwen en meisjes te maken met seksuele intimidatie en straatintimidatie.

Word medestander

We roepen inwoners op om medestander te worden in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Spreek je uit als je geweld ziet plaatsvinden, op je werk, op straat, op de sportvereniging of op social media. En onderteken de medestanderpledge. Zo geef je aan dat jij je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden.

Oranje als symbool: toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes

Gemeente Stichtse Vecht doet sinds 2021 mee aan Orange the World, na een motie van de raad. In meer dan 100 landen worden gebouwen oranje verlicht. De kleur symboliseert een zonnige toekomst, zonder geweld. Goudestein wordt tot 10 december oranje uitgelicht, met energiezuinige lampen.