Gemeente gaat inwoners extra stimuleren thuis te besparen op energie

Naast de energietoeslag komen er dit voorjaar extra maatregelen om energie te besparen. Dat staat in het Actieplan ‘Samen vooruit met energie’. Zo stimuleert de gemeente, samen met meerdere maatschappelijke partijen, inwoners om te besparen op energiekosten.

Energieadviseurs aan huis

Vanaf half april gaan energieadviseurs langs bij huishoudens met een laag inkomen. Deze adviseurs geven tips en brengen direct energiebesparende producten aan in de woningen zodat de energierekening lager wordt.

Energierekening omlaag met simpele aanpassingen

Het voorjaar is net begonnen en daardoor lijkt energie besparen minder belangrijk. Toch valt er best wat te besparen met eenvoudige aanpassingen in je woning. Denk bijvoorbeeld aan een waterbesparende douchekop, wassen op lagere temperaturen of de verwarmingsketel beter afstellen. En als het straks weer winter wordt, helpen radiatorfolie en tochtstrips om het energieverbruik te verlagen.

Hulp bij hoge energiekosten

Lees wat je zelf kunt doen om te besparen op energiekosten, of meld je aan voor het bezoek van een energieadviseur op stichtsevecht.nl/energiekosten.