Gemeente organiseert workshop digitale veiligheid op 12 oktober

In de week van de veiligheid worden tal van activiteiten georganiseerd. Eén ervan is de workshop digitale veiligheid waar een expert je een kijkje achter de schermen geeft van cybercriminelen.

Uit een eerder gehouden onderzoek blijkt dat Nederlanders zich tegenwoordig veiliger op straat dan online voelen. Dat gevoel van onveiligheid is voor een groot deel te wijten aan cybercriminaliteit, waarvan twee verschillende vormen bestaan: criminaliteit met computers als middel en met computers als doelwit. In deze workshop geeft een expert je een kijkje achter de schermen van cybercriminelen, bijvoorbeeld door te laten zien wat ze over ons delen op het dark web. Wat betekent dit voor jou en je digitale veiligheid? Lees meer en bekijk alle activiteiten in de Week van de Veiligheid.

Gratis workshop

Een expert van Korper ICT  geeft je een kijkje achter de schermen van cybercriminelen, bijvoorbeeld door te laten zien wat ze over ons delen op het dark web. Op wie hebben deze criminelen het gemunt? Waarom doen zij dit wat bereiken ze ermee? En vooral: wat betekent dit voor jou en je digitale veiligheid. Ook wordt ter plekke tijdens de workshop gekeken of je misschien al slachtoffer bent geworden van een hack, zonder dat te weten.

Doe daarom mee met 1 van de 2 interactieve trainingen over cybercrime!

Wanneer

Woensdag 12 oktober

  • van 15:00 tot 17:00 uur
  • of van 19:00 tot 21:00 uur

Waar

Gemeentehuis Stichtse Vecht (bedrijfsrestaurant), Endelhovenlaan 1, Maarssen.

Aanmelden

Deze workshop is gratis. Geef je op via samenwerkenaanveiligheid@stichtsevecht.nl.