Gemeenteraadsverkiezingen 2022 - Lukas Burgering van de PvdA

Met veel ervaring vanuit de Haagse journalistiek is Lukas Burgering nu de politieke arena van Stichtse Vecht binnengestapt. 

Op onze vraag hoe hij de bestuurscultuur ervaar,t gaf hij aan met enige verbazing te hebben gekeken naar de afgelopen vergaderingen. Het antwoord daarop kan de verkiezingsslogan zijn van de PvdA: “Het kan beter”. En om maar meteen met de politieke deur in huis te vallen is dat niet ‘zuur links’. Dan had er gestaan ‘Het moet beter’. Zuur is sowieso niet passend bij deze van oorsprong Brabander. We kunnen openlijk praten over het noodlottige verkeersongeval waardoor hij sinds twee jaar met een stok moet lopen.

Lukas is gedreven van plan deze ‘kneiter-rechtse’ gemeente de komende vier jaar linkser te maken en wil  intensief gaan samenwerken met de rest van de linkervleugel. Actieve grondpolitiek is het kenmerkende andere geluid wat we horen. De gemeente moet meer en duidelijk de regie pakken omdat de huidige maatregelen elke dag bewijzen dat we op deze manier de wooncrisis niet oplossen. Crisis….

Lukas Burgering heeft er zelfs een boek over geschreven waarin onder meer duidelijk wordt dat door pro-actief werken een crisis deels te beheersen is. En dat gaan we merken de komende jaren. Vooruit kijken en nu al beslissingen nemen om rampspoed te voorkomen. Stichtse Vecht moet meer doen aan het integreren van onze statushouders. En dat “meer” horen we op elk van de zeven thema’s. Het kan slimmer, eerlijker, groener, fijner, bereikbaarder, leuker en toegankelijker. Daar is budget voor nodig en daar mogen de reserves op worden aangesproken. Liefst geen verhoging van de gemeenlijke belastingen. Uiteraard deelnemen aan de coalitie als zij worden gevraagd met een belofte dat ze een meer dan uitstekende wethouders kandidaat kunnen leveren.

En ook nog een tip voor de twijfelende kiezer, allemaal te horen in deze podcast.