Gemeenteraadsverkiezingen 2022 - Pim van Rossum van het CDA

Groen gesjaald, groen geschoeid en met een groene button is het CDA zichtbaar aan tafel geschoven  in de persoon van de lijsttrekker Pim van Rossum.

We spreken over het moment waarop hij werd gegrepen door de politiek en dat politiek voor hem prima aansluit bij zijn dagelijkse wandeling door zijn woonplaats Loenen. Een rondje wat meermaals maatschappelijk huiswerk met zich meebrengt. Want dat krijg je als je een benaderbaar persoon bent. 

We hebben een docent en decaan aan tafel met liefde voor zijn vak die het geheim van zijn lesgeven met ons deelt. Zelf vrolijk zijn, zelf beginnen met wat je wil en oprecht luisteren. De komende jaren mag de bestuurscultuur veranderen en door zelfreflectie zal het CDA daar eigen gedrag op aanpassen. Met de slogan ' Zij aan zij verder bouwen' wordt iedereen bedoeld. Dat is ook inclusie. Voordeel van een landelijk lokale partij is dat Pim van Rossum gewoon even kan bellen met Derk Boswijk, de landbouw woordvoerder van het CDA. Handig, want de CDA achterban zijn steeds de groepen landbouw en tuinbouw.

En op onze vraag of God nog aanwezig is krijgen we een volmondig ja. Het CDA is nog een ècht christelijke partij en Pim van Rossum een ècht gelovig mens waar zijn vriendin overigens een groot aandeel in heeft gehad. Een rennende van Rossum ? Tot verbazing van leerlingen is dat echt gebeurd. Hij onthult waarom. Woningen bouwen buiten de rode contouren en breekpunt voor CDA zijn de windmolens. Geen optie voor Stichtse Vecht.

Binnenkort is het CDA als team te zien in alle kernen met hun Derk Boswijk. Een korte lijn naar de Tweede Kamer als landelijk lokaal moet versterken. CDA gaat natuurlijk verantwoording nemen als zij worden gevraagd in de coalitie. Als één van de weinige partijen het CDA transparant over de kandidaat wethouder. Dat wordt Hetty Veneklaas, de enige wethouder die het vier jaar heeft volgehouden in het mannenbolwerk van bestuurlijk Stichtse Vecht.  Trots daarop hopen we weer op het sociale domein want daar zit veel expertise aldus van Rossum. 

Een stem op Pim van Rossum is een stem op een lerende politicus die zichzelf de eerste twee jaar een zes gaf en de laatste twee jaar een negen. Gemiddeld ruim tevreden met de ambitie om het de komende raadsperiode nog beter te gaan doen.