Gemeenteraadsverkiezingen 2022 - Podcast Riëtte Habes van Samen Stichtse Vecht

Op ons verzoek vertelt Riëtte Habes (Samen Stichtse Vecht) met een grote glimlach iets over het laatste compliment dat zij kreeg. De strekking daarvan is dat er met een reactie vanuit die bewoner daadwerkelijk iets is gedaan. En daarmee hebben we direct de rode draad van haar partij te pakken.

Haar partij die inmiddels gedragen wordt door een fractie van negen personen variërend in leeftijd van 21 tot 71. Een bewuste keus. Samen als sleutelwoord. Samen met de bewoners is ook ècht samen. De straat op, de wijk in en in gesprek. Samen is op de eerste plaats samen stoppen met onnodig geld uitgeven en excuses vinden voor gemaakte fouten. Het bestuur moet in handen komen van lokale partijen waarbij er door Riëtte Habes gemikt wordt op drie zetels waarbij er ook al gedacht is aan een wethouderskandidaat. De naam daarvan blijft nog geheim. Het is niet iemand uit de fractie en het profiel moet doorspekt zijn van betrokkenheid. Een ‘lintenknipper’ past niet bij Samen Stichtse Vecht. Aangeland in de coalitie zal er samen met de andere lokale coalitie partners een duidelijk signaal naar Den Haag gaan dat onnodige regelgeving mag worden teruggedraaid en dat opdrachten zonder meegeleverd budget helaas niet kunnen worden uitgevoerd. 

Heldere uitspraken in ‘mensentaal’ zoals zij dat zelf noemt. Dat is ook voor de toekomst een voornemen als we spreken over beleidsstukken. Die mogen namelijk leesbaar worden voor iedereen. Een stem op Samen Stichtse Vecht is een stem voor elkaar.