Gemeentesecretaris Frank Halsema per direct op non-actief

Het college gemeente Stichtse Vecht heeft besloten om gemeentesecretaris Frank Halsema per direct vrij te stellen van werkzaamheden. Met als reden een verschil van inzicht.  Het bericht is gisteren, vrijdag 17 juni aan het einde van de middag, intern  aan alle medewerkers van gemeente Stichtse Vecht gestuurd. Halsema was al sinds september 2019 waarnemend gemeentesecretaris en heeft  op 01 maart 2021 een vaste aanstelling gekregen als gemeentesecretaris. 

In het interne bericht staat te lezen dat in goed overleg tussen beide partijen het verschil van inzicht over de koers van de organisatie te groot is. De werkzaamheden van de gemeentesecretaris zullen worden waargenomen door de loco-gemeentesecretaris Martin Rommers. (bericht in bezit van redactie RTV Stichtse Vecht)

Al langer tijd gaat het niet goed op het gemeentekantoor. Er is veel verloop onder personeel en vacatures zijn nauwelijks te vullen.  Onderbezetting van het gemeentekantoor als gevolg.

Frank Halsema was directeur Financiën bij de gemeente Utrecht alvorens hij de functie van gemeentesecretaris Stichtse Vecht overnam van Annette van Hussel.