Gezellig schaapscheerfeest op kinderboerderij Otterspoor

Bij kinderboerderij Otterspoor in Maarssenbroek zijn zondag 22 mei de schapen geschoren. Het was de hele dag gezellig druk en er was voor de kinderen een hoop te doen.

Dit jaar  aan Joep van de Lionsclub de eer om de eerste scheer te doen. Schaap Phoebe liet zich onder protest door Joep scheren. Haar lammetje pakte het slimmer aan, die nam zijn kans waar toen zijn moeder in de houdgreep werd gehouden. Hij dronk zijn buikje lekker vol met schapenmelk. Joep beviel het schaapscheren goed. Hij bleef dapper doorgaan, maar bekende na afloop wel dat het een erg zwaar karweitje was geweest.

Met een lekker zonnetje en een aangename temperatuur was het zondag goed toeven op de kinderboerderij. Voor de kinderen was er tussen het kijken naar het schapen scheren door, van alles te doen: spelletjes, springkussen, lekkere ijsjes en otterdogs. Een viltster en een spinster lieten zien wat je met schapenhaar kunt doen, nadat het het schaap geschoren is. Maar de populairste attractie was zonder meer de schminkster. De hele dag stond er een lange rij kinderen geduldig wachtten tot het hun beurt was om mooi gemaakt te worden.

Toen het feest voorbij was, waren er er bij de vrijwilligers van de kinderboerderij alleen maar blije gezichten te zien. Iedereen had het enorm naar zijn zin gehad.