Gezellige Haringparty aan het water bij Brasserie Oud-Zuilen

Was het de fantastische plek aan de Vecht bij Brasserie Oud Zuilen? Het mooie weer? Of de goedgemutste deelnemer en die heerlijk zachte haring, waarop de gasten dit jaar wat langer moesten wachten? Hoe het ook zij, de Haringparty op 23 juni van Ondernemersvereniging Stichtse Vecht (OVSV) was met bijna zeventig deelnemers weer een zeer geslaagde bijeenkomst. (Tekst en foto’s: Monique Linnemann Taal & Tekst).

Centraal stond uiteraard de haring; het lekkere vette visje, waarmee de OVSV traditiegetrouw de zomer inluidt en waarbij men met een drankje in de hand gezellig kan netwerken. Even was er paniek, toen de haring op de eerder geplande datum nog niet vet genoeg zou zijn. Een warme week later bleek moeder natuur de schade ruimschoots te hebben ingehaald. Het resultaat: een haring om van te smullen, met een vetgehalte van minimaal 20 procent, aldus OVSV-voorzitter Rijchart van Oort in zijn welkomstpraatje.

Maar wat vonden de gasten? Was-ie ook lekker? “Zeker wel. Hij is echt goed!”, beaamde Hugo Peters van HP Autoservice, die ‘voor de foto’ nog maar een visje nam. LinkedIn-specialist Victor Huiting had er toen al twee op, maar zei dat ‘het beslist naar meer smaakte’. ‘Haring is altijd lekker’, reageerde Frits van Dijk van Bison Bowling overtuigd. Albert Schulp, van de gelijknamige sappen, merkte op dat ook zijn fruit, net als de haring, dit voorjaar moest lijden onder de lage temperatuur. “Minder bloesem, minder appels en peren.”

Ook aanwezig om een harinkje te happen en om de onderlinge banden te versterken, waren burgemeester Ap Reinders en wethouders Frank van Liempdt (Lokaal Liberaal) , Arjan Wisseborn (VVD), Karin van Vliet (Streekbelangen) en Dick Polman (D66). Naar hen én naar Pieter Broertjes, oud-burgemeester van Hilversum, sprak de voorzitter een speciaal warm welkom uit. “De goede contacten op bestuurlijk niveau stellen wij bijzonder op prijs.”

Arjan van den Hoek van Rederij Catch klom op de spreekwoordelijke kist voor sponsoring van de 30ste editie van ‘zijn’ Maarssen on Ice. Hij verlootte een vaatje haring onder de aanmelders. Gastheer Timo Hollak van Brasserie Oud Zuilen, die er door familieomstandigheden niet bij kon zijn, en zijn team ontvingen alle lof voor de goede verzorging van de party.


Meer nieuws