Golfen voor het goede doel levert baanrecord op

Tegelijk met de tweejaarlijkse strijd tussen de beste golfers van Europa en Amerika, dit keer op Whistling Straits in de VS, werd op Old Course Loenen het RYDER CUP-ProAm gespeeld. Dertien van Neerlands top-professionals speelden samen met amateur-golfers een wdestrijd over 18 holes, met als voornaamste doel een schenking aan het Fonds Gehandicaptensport. Tegelijkertijd werd een poging gedaan om het baanrecord te verbeteren.


Gedurende het hele Ryder Cup Weekend, van donderdag tot zondag, konden leden van Old Course Loenen deelnemen aan clubwedstrijden. De opbrengst daarvan en die van een online loterij (ocl.lotify.com), waarvoor onder andere de lokale middenstand heel mooie prijzen beschikbaar stelde, wordt na de trekking op 1 oktober bekendgemaakt.


De eerste prijs van het ‘ProAm’ ging naar het ‘Loenense’ team van Gerard Kloosterboer, zijn zoon Teun en vriend Michiel van Zutphen. Ralph Miller, vorige week nog deelnemer aan het Dutch Open, was de pro in de winnende flight. Zij kregen een zeer getrouwe kopie van de gouden Ryder Cup, maar dan van kunststof.


De meest succesvolle individuele score van het ProAm kwam op naam van Mark Reynolds, golfprofessional op golfbaan The International bij Amsterdam. Hij verbeterde het ‘oude’ record van Old Course Loenen’s head pro Stuart Mathie met twee slagen, waardoor het nieuwe baanrecord vanaf vrijdag j.l. op 65 (-7) staat.