Goud voor Maarssenbroekse Ricardo Vlieger bij Formula Karting

Zaterdag 3 december 2022 is Ricardo Vlieger in zijn klasse in Swalmen, Nederlands Kampioen geworden. Hij wist van de 10 races ook 10 keer op het podium te komen. 

Ricardo wist er maar liefst 8 te winnen en wist ook nog 1x op de 2e plaats en 1 x op de 3e plaats te komen. Een geweldige prestatie die zowel in Nederland als in België werd gereden in binnen en buiten banen.

Het kampioenschap bij Formula Karting kent 10 racedagen op de beste Nederlandse Kartbanen en gaat ook een keer naar Antwerpen en Spa. Het begon op 12 maart 2022 en eindigde op 3 december 2022. Er wordt gereden met huurkarts op zowel indoor als outdoor banen op plaatsen als Oldenzaal, Middelburg, Lelystad, Poeldijk, Middelburg, Zwolle. 

Sinds zijn 11e jaar is Ricardo begonnen met racen in huurkarts en is met zijn 22 jaar nu een ware kampioen. Hij draait al jaren mee in de top en vanaf 2011 tot op heden heeft hij meerdere prijzen in de wacht gesleept. Ondertussen wordt hij door meerdere personen en bedrijven gesponsord, waardoor hij zeer gedreven is om zich gereed te maken voor het nieuwe seizoen in 2023.