GroenLinks organiseert verkiezing 'Groen Lintje 2021'

GroenLinks Stichtse Vecht organiseert de lokale verkiezing 'Groen Lintje 2021.' Mensen of organisaties die zich sterk maken voor een groen en sociaal duurzaam Stichtse Vecht maken kans op het Groene Lintje 2021 te winnen. 

Pieter Paul GroenLinks: 'We staan voor een grote klimaatcrisis, die we alleen samen kunnen oplossen. Er zit gelukkig veel kracht en vindingrijkheid in onze gemeente. Die mensen verdienen het om extra in het zonnetje te worden gezet. Daarom reikt GroenLinks Stichtse Vecht dit jaar voor het eerst een groen lintje uit aan mensen of organisaties die zich sterk maken voor een groen en sociaal duurzaam Stichtse Vecht. We vragen alle inwoners van Stichtse Vecht mensen en organisaties te nomineren! De uitreiking vindt plaats bij de start van de Klimaatweek op 28 oktober.'

Piet Paul GroenLinks: 'Er zit veel kracht en energie bij burgers zelf, die op eigen initiatief duurzame energie opwekken en bijvoorbeeld hun wijk verduurzamen, de leefomgeving schoon houden, werken aan moestuinen en voedselbossen, energiecoöperaties en andere initiatieven, de wijk socialer en duurzamer maken etc. Projecten en initiatieven, groot of klein, zijn belangrijk voor onze leefomgeving. Ruim 70 procent van de inwoners van Stichtse Vecht maakt zich zorgen over de klimaatverandering en wil actie! Laten we eens met elkaar stil staan bij deze mooie initiatieven in onze eigen gemeente.'

Kent u een persoon, bedrijf of organisatie die op een vindingrijke manier bijdraagt verduurzaming met een sociale impact? Nomineer deze dan door te mailen naar communicatie.stichtsevecht@groenlinks.nl. U moet in de e-mail ook een (korte) toelichting met motivatie geven. De belangrijke criteria voor de beoordeling door de jury zijn:

1. Innovatief/vindingrijkheid
2. Bijdrage aan duurzaamheid
3. Bijdrage met sociale impact en verbreding draagvlak
4. Opschaalbaarheid

Tot 1 oktober kunnen mensen, bedrijven of organisaties worden aangemeld! Op 7 oktober worden alle aanmeldingen die voldoen aan de criteria bekend gemaakt en op 14 oktober de drie genomineerden. Op 28 oktober trapt GroenLinks Stichtse Vecht de Klimaatweek af met de uitreiking van het groene lintje op de Hof van Gunterstein in Breukelen.