GroenLinks pleit voor vluchtelingenopvang in Stichtse Vecht

De fractie van GroenLinks maakt zich zorgen over de opvang van vluchtelingen in Nederland. Zij heeft kennisgenomen van de oproep die is gedaan aan alle gemeenten in Nederland om hun steentje bij te dragen aan een humanitaire opvang voor vluchtelingen. 'In een rijk land als het onze kan het niet zo zijn dat mensen die vluchten voor geweld en doodsbedreigingen op de grond moeten slapen', aldus fractievoorzitter Albert Gemke. (Archieffoto crisisopvang vluchtelingen in september 2015 in Kockengen).

GroenLinks doet een appèl op het college zijn verantwoordelijkheid te nemen en aan de landelijke coördinator te melden dat Stichtse Vecht bereid is vluchtelingen op te nemen. Albert Gemke fractievoorzitter GroenLinks: 'De fractie van GroenLinks roept het college vervolgens op om zeer spoedig een overzicht met haalbare locaties aan de gemeenteraad voor te leggen. Te denken valt aan leegstaande kantoorgebouwen of aan alternatieve woningbouw, waaronder zogenaamde flexwoningen. Dit zijn tijdelijke woningen die snel kunnen worden geplaatst en wellicht later, als het vluchtelingenprobleem is opgelost, kunnen worden omgebouwd tot woningen voor starters op de woningmarkt.' Wegkijken en hopen dat een andere gemeente wel haar humanitaire plicht vervult, vindt de fractie van GroenLinks onaanvaardbaar.

In september 2015 werd in de sporthal in Kockengen 125 vluchtelingen - vooral gezinnen - opgevangen in de vorm van een tijdelijke noodoplossing.