RTV Stichtse Vecht

Groenste wijkcommissie informeert geïnteresseerden

19 april organiseerde de wijkcommissie Vrienden van het Wijkpark Maarssenbroek een bijeenkomst. Bezoekers werden geïnformeerd over wat de groenste wijkcommissie van Stichtse Vecht allemaal aan het doen is, en wat ze nog willen bereiken met het park.

Er werd een oproepje gedaan voor het werven van flexibele vrijwilligers. Omdat de groep niet op vaste dagen bijeenkomt, zou een vrijwilliger heel flexibel kunnen meehelpen met het verbeteren van het park. Er kan op allerlei manieren geholpen worden. Zo is er een tuiniersgroep, een nestkastengroep en een groep die het park door plogt. Ook werd er benadrukt dat meldingen aan de openbare ruimte gemeld moeten worden via de FIXI app aan de gemeente, en niet aan de wijkcommissie.

Er is budget voor gebiedsgericht werken. De gemeente staat open voor mooie initiatieven voor het park, mits dit initiatief door meerdere bewoners gedragen wordt. Helaas kwam vanavond ook het nieuws dat het Superspeelspoor niet geheel in ere wordt hersteld. Reden is het vandalisme en de hoge kosten voor het onderhoud.De gemeente wil de natuur in het park in ere herstellen an de hand van de landschapsontwerpen waarmee het park is aangelegd. De gekapte populieren komen langzaam terug. Stichtse Vecht is nog aan het nadenken over een invulling voor het grasveldje bij OSM Atletiek in Zwanenkamp.