Groot bedrag voor Wilhelmina Kinderziekenhuis, dankzij Rotary Maarssen

Rotary voorzitter André Smaal uit Maarssen kan alleen maar heel trots zijn. Trots op een zeer succesvol Golf event met als doel een bijdrage voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Met 31 duizend euro is dat doel zeker gehaald.

Rotary Maarssen is al langer bekend door organisatie van de zomerbioscoop in Park Doornburgh, ieder jaar in juni. Voor André Smaal, voorzitter van de Rotary Maarssen, nog niet genoeg. ‘ik zocht samen met de andere leden naar nog zo’n succesvol evenement om te organiseren. Omdat wij graag ons inzet geven om geld op te halen voor het goede doel’, aldus André Smaal. Het doel werd gevonden in het programma ‘uit het bed’, een programma vanuit het Wilhelmina Kinderziekenhuis om langdurig zieke en op bed liggende kinderen te activeren. Het evenement werd een golf event op de mooie golfcourse van Lage Vuursche. Met 25 teams, waarvan 17 Rotary clubs en verder veel ondernemers uit Maarssen werd gestreden voor slechts de eer. De winnaar was het sponsorbedrag wat het event wist op te leveren. Maar liefst 31 duizend euro gaat naar het kinderprogramma toe. Met deze opbrengst gaan robots aangeschaft worden waarmee de jonge patiënten kunnen communiceren en hen laten activeren.

Op de vraag aan André Smaal over zijn beleving van dit evenement komt direct de reactie: ‘een heel briljant succes! Briljant door het weer, de sfeer, de catering de 120 enthousiaste deelnemers en natuurlijk nogmaals, het grote bedrag wat wij als Rotary Maarssen mogen doneren aan het kinderziekenhuis’.