Groot feest bij basisschool de Ludgerus

Basisschool de Ludgerus viert dit jaar haar 150-jarig bestaan. Hoog tijd voor een lustrumviering. Van 22 mei t/m 26 mei 2023 staat de viering centraal en viert De Ludgerus het lustrum uitgebreid met alle (oud) leerlingen en collega's.

Ons lustrumjaar is natuurlijk voor ons heel bijzonder! Dit vieren wij graag samen met iedereen die de Ludgerus een warm hart toedraagt

• Petra Gommers - Directeur Basisschool de Ludgerus

Lustrumweek 150 jaar bestaan

Deze schooljaar staat in het teken van het 150-jarig bestaan van de Ludgerus en wordt van 22 t/m 26 mei groots gevierd met allerlei activiteiten. Naast een schoolreisje, Oud Hollandse spellen, een dag terug in de tijd, een vossenjacht, een circus en een eindfeest voor de kinderen en ouders, verwelkomt de school ook alle (oud) leerlingen en collega’s tijdens een speciale reünie. “Tijdens onze reünie is er alle tijd om rustig bij te kletsen met je vroegere klasgenoten, herinneringen op te halen met oud-leraren en foto’s van vroeger te bekijken met elkaar,’’ aldus een enthousiaste Petra. De reünie vindt plaats op woensdag 24 mei van 16:30 - 19:30.

Rijke geschiedenis

De geschiedenis van basisschool de Ludgerus gaat terug naar de Kerklaan, waar de school op 5 november 1872 werd gebouwd. In 1963 werden de eerste stenen gelegd aan de Prinses Margrietlaan en op 26 mei 1964 verhuisde de school dan ook echt naar de nieuwe locatie, waar de Ludgerus nog steeds gevestigd is. “Op deze locatie hebben we veel meegemaakt! Zo is er op 30 december 1982 een brand geweest die het schoolgebouw heeft verwoest en is er ruim een jaar lang noodgedwongen in een noodgebouw lesgegeven. Gelukkig vond op 29 juli 1984 augustus de heropening plaats en is sinds die tijd de school nog twee keer verbouwd.’’Sinds 2019 is de school gevestigd in een prachtig nieuw gebouw dat de eigentijdse visie en de manier van lesgeven van de school uitdraagt.

Waar iedereen trots mag zijn!

Basisschool de Ludgerus is een school die toekomstgericht onderwijs biedt en aansluit bij de steeds veranderende maatschappij. Een school met ambities. Zo ligt de focus op de ontwikkeling van het kind, wordt samen de kwaliteit gewaarborgd, staat groei in vakmanschap centraal en vindt de school het belangrijk om in verbinding te staan met haar omgeving.“Op de Ludgerus bereiden we onze leerlingen goed voor op de toekomst. Bij ons leer je met plezier en is er ruimte voor ieders unieke talenten! Wij streven ernaar om ieder kind met plezier naar school te laten gaan en trots weer naar huis! En dat al 150 jaar!"


Meer nieuws