Grote brand verwoest woning van vermoorde Peter Dhondt in Breukelen

Een grote brand heeft vannacht een boerderij aan de Oud Aa in Breukelen in de as gelegd meldt RTV Utrecht op haar website. Het gaat om de woning van 'voddenboer Peter Dhondt (67)', die op 20 januari dit jaar om het leven werd gebracht bij een gewelddadige inbraak. Hij betrapte de daders en werd mishandeld met een hamer en een koevoet.

Er staat een paal met cameratoezicht bij de woning, maar of er nog opnames werden gemaakt is onbekend.

De brandweer kreeg de melding over de brand rond 01.10 uur binnen. Bij aankomst sloegen de vlammen al uit de woning. Ook een schuur die vol stond met spullen is afgebrand. Volgens de Veiligheidsregio Utrecht was er niemand in de woning, ook waren er geen dieren.

De brandweer heeft de woning en de schuur gecontroleerd laten uitbranden omdat blussen voor te veel extra rookontwikkeling zou zorgen. Verkeer op de A2 zou daar veel hinder van hebben.

Forse celstraffen geeist

Voor de dood van Peter Dhondt zijn vijf jonge verdachten aangehouden. Het Openbaar Ministerie eiste vorige maand zestien jaar gevangenisstraf tegen twee mannen uit Bunnik en Rotterdam.

Ook wil de aanklager twee Utrechters de cel in hebben. Een van hen de deelde klappen uit en hielp Dhondt in bedwang te houden. Tegen hem is zeven jaar geëist.

De andere Utrechter, die de auto bestuurde en buiten bleef wachten, hangt 2,5 jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk, boven het hoofd. De vijfde verdachte hoorde negen maanden cel tegen zich eisen.

De uitspraak staat gepland op 13 december.