[Update] Grote stroomstoring verholpen

De grote stroomstoring die ervoor zorgden dat duizenden inwoners van Stichtse Vecht en Utrecht uren zonder stroom zaten is in de nachtelijke uren eindelijk verholpen. Volgens Stedin was de oorzaak een defecte elektriciteitskabel. Wat de reden is dat de storing zo complex was en dertien uur in beslag nam is (nog) niet bekend. 

Berichtgeving 12 oktober 2021:

Volgens Stedin gaat het om 5.420 inwoners van Tienhoven, Maarssen, Breukelen, Westbroek en Utrecht en is er een storing sinds 12.22. Volgens diverse berichten ontstond de storing eerder. Volgens de gemeente gaat de stroom er in delen weer op: '‘Stedin geeft aan dat de stroom weer in delen wordt ingeschakeld. Hou de website van Stedin of hun twitterkanaal in de gaten voor meer informatie’, zo staat op de site van de gemeente.' 

De lokale politieke partij Samen Stichtse Vecht gaat raadsvragen stellen en maakt zich zorgen voor de toekomst. 

Na uren zonder stroom te zitten zonder zicht op een oplossing neemt de irritatie onder inwoners en bedrijven toe.

Maar ook in verzorgingshuizen is het alle hens aan dek meldt RTV Utrecht op haar website. De stroomstoring leidt op sommige plekken tot ergernis en overlast. Bijvoorbeeld bij woonzorgcentrum Merenhoef in Maarssen. Daar is extra personeel ingezet om alle bewoners goed te kunnen helpen. "We proberen alle zeilen bij te zetten", zegt een woordvoerder van de zorginstelling.  Op Facebook schrijft iemand dat er zaklampen worden gezocht voor de bewoners van de Merenhoef. "De oudere medemens zit in het donker, is er iemand die hulp kan bieden?"

Inmiddels hebben de eerste inwoners iets voor 20:00 uur weer stroom.

Schadevergoeding
Bij stroomstoringen die langer dan vier uur duren, kunnen mensen aanspraak maken op een schadevergoeding. Informatie daarover is te vinden op de website van Stedin.

Burgemeester Reinders doet laat op de avond een oproep aan inwoners om hulpbehoevenden te helpen.


Meer nieuws