Handtekening onder afspraken voetbalverenigingen en gemeente

Donderdag 9 maart was het zover. De voetbalverenigingen en Karin van Vliet (wethouder Sport en Bewegen) zette hun handtekening onder de afspraken over de vervanging en het onderhoud van de  nieuwe voetbalvelden.

Voetbalvelden vervangen

De gemeente wil natuur- en kunstgrasvelden bij 7 voetbalverenigingen vervangen. Dat moet nodig gebeuren want de velden zijn ‘op’. De voetbalverenigingen laten het veld zelf aanleggen, en gaan de velden zelf onderhouden.

Fijn dat er afspraken zijn

Karin van Vliet: “We zijn blij dat er nu afspraken zijn tussen de gemeente en de voetbalverenigingen. Met deze financiële bijdrage van de gemeente kunnen inwoners blijven sporten in hun eigen dorp. Er komen ook nieuwe sportvoorzieningen in Stichtse Vecht. Sporten is goed voor de gezondheid én draagt bij aan de leefbaarheid in onze dorpen en wijken.”

Verenigingen doen zelf het onderhoud

De verenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van het sportterrein. Moet het veld in de toekomst weer worden vervangen, dan betaalt de gemeente de helft van de kosten.

Gelijke afspraken

De afspraken over het geld en het onderhoud zijn nu voor alle voetbalverenigingen gelijk. Die waren nog heel verschillend. De voormalige gemeenten Maarssen, Breukelen en Loenen (nu samen Stichtse Vecht) hadden namelijk elk andere afspraken gemaakt met hun verenigingen.