Heerenveen wint internationaal jeugdtoernooi OSM'75

Tijdens een zonovergoten 35e OSM '75 International U15 Football Tournament heeft SC Heerenveen afgelopen zondag de Maarssenbroekse cup gewonnen door in de finale met 1-0 te winnen van FC Honka Espoo uit Finland. (Foto Facebookpagina OSM'75). 

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen zodat penalty's zou moeten besluiten wie de winnaar zou gaan worden. OSM'75: 'De Friezen dachten daar anders over. Vlak voor tijd zorgde een geplaatste kopbal voor uiteindelijk grote vreugde bij de jongelingen van de Friesche profclub. De O15 selectie van OSM '75 had overigens een dag eerder SC Heerenveen nog met 2-1 verslagen in een spannend duel. Helaas eindigde het team van Adri Moesman op de 8e plaats.'

In de 1e ronde werd CS Maritimo nog met 2-1 verslagen waardoor OSM '75 met 6 punten keurig 7e stond. In de play-off bleken de Portugezen net iets gelukkiger/scherper in de afronding. Desondanks kunnen de jongens terugkijken op een geweldig toernooi waarin ze 2 overwinningen tegen profclubs hebben behaald, waarvan 1 dus tegen de latere winnaar van het toernooi! Op plek 6 is Helmond Sport geëindigd nadat Aberdeen FC met 2-0 te sterk bleek, die daarmee vanzelfsprekend 5e werden. Om de strijd om het 'brons' bleek FC Volendam te sterk voor de 'superboeren' van De Graafschap 0-2.