Henk van der Griftpark: Wildroosters bestraat en tweede inspectie nestkasten door Vogelbescherming

In het Henk van der Griftpark vond er 19 mei een tweede inspectie plaats van de nestkasten. Ook werd er een nieuwe verdwenen nestkast geplaatst. (waar is de oude gebleven?) En de wildroosters bij de ingangen van het park leverden in het verleden lastige situaties op voor kindervoetjes, kinderwagens, rolstoelen en kinderfietsjes.

Inspectie nestkasten
Een nestkast die de vorige keer leeg was is nu wel in gebruik genomen.De uilenkast in de boom bij de dierenweide was helaas nog steeds niet bezet. Wel hebben zwaluwen bezit genomen van nestkommen onder het dak van de dierenstal. De meeste jonge mezen waren inmiddels uitgevlogen. Een twintigtal jongen bevonden zich nog in diverse nestkastjes.

Wildroosters
De wildroosters bij de ingangen van het Henk van der Griftpark leverden in het verleden lastige situaties op: voor kindervoetjes, kinderwagens, rolstoelen en kinderfietsjes bijvoorbeeld. Daar is nu een eind aan gekomen. Nadat het gestorte zand enige tijd heeft moeten zakken, heeft de gemeente nu de definitieve bestrating aangebracht. Wees welkom in het park, veilig toegankelijk voor iedereen.