‘Het boek is het begin van de voorbereiding, maar de rest moet je zelf doen!’

Op vrijdag 3 maart vond in boekhandel van Kralingen in Breukelen de boekpresentatie plaats van ‘De Woordvoerder.’ Een thuiswedstrijd voor auteur en woordvoerder van beroep Lukas Burgering.

Het boek is het begin van de voorbereiding, maar de rest moet je zelf doen!

• Lukas Burgering

Woordvoerder zijn is een prachtig vak. Maar het is ook een lastig vak. De belangen zijn vaak groot. Je weet niet wat de journalisten je gaan vragen. Hoe zorg je er dan voor dat zowel je werkgever als de luisteraars en de media tevreden zijn met de antwoorden die je geeft? Hoe ga je om met uitgelekte of heel gevoelige informatie? Hoe voorkom je verkeerde beeldvorming? Het vak van woordvoerder is dan ook ingewikkeld en tegelijkertijd uitdagend.

Reden voor woordvoerder en auteur Lukas Burgering daarover een boek te schrijven: 'Er zijn nog veel meer vragen te bedenken die het vak ingewikkeld maar daardoor ook heel uitdagend maken. Een goede woordvoerder zijn is dan ook niet makkelijk. Dit boek biedt je daarbij de broodnodige ondersteuning. We kijken naar de media (met wie praat ik?), naar de boodschap (wat moet ik zeggen?), naar de techniek (hoe zeg ik dat?) en we staan stil bij de meest voorkomende valkuilen in dit vak.'

Het boek is verkrijgbaar bij boekhandel van Kralingen in Breukelen en te koop bij de bekende online webshops.