Het Handjehelpen-effect in Stichtse Vecht!

Carmen Odermatt en Rianne Malhoe, regiocoördinatoren van Handjehelpen, koppelen mensen in Stichtse Vecht die hulp nodig hebben aan precies de juiste vrijwilliger. “Onze hulpvragers geven aan dat dankzij een maatje hun leven fijner is, dat ze méér contacten hebben en beter in hun vel zitten. Dát is het Handjehelpen-effect!” Gun jij meer mensen dit effect? Word maatje van iemand uit jouw buurt.

Een buurtgenoot kan jouw hulp goed gebruiken! Op onze website staan verschillende hulpvragen uit jouw buurt. Bijvoorbeeld van:

Kerim, 8 jaar: Is met zijn moeder gevlucht een woont nu in Maarssenbroek. Kom jij op woensdagmiddag gezellig langs om met hem te spelen of schoolopdrachten te maken?

Gezin Ahmed met 4 kids: Ze wonen sinds een aantal jaar in Nederland en dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Wil jij dit gezin wat extra handen bieden door met de kinderen te spelen of moeder wat gezelschap te bieden?

Jaap, 68 jaar: Wil graag zijn hart luchten na het plots overlijden van zijn partner. Hij heeft een grote hond en vindt het leuk om samen te wandelen. Wil je deze aardige meneer beter leren kennen en wat afleiding bieden?

Er zijn momenteel meer hulpvragen dan beschikbare vrijwilligers. De hulpvragen komen bij een brede doelgroep vandaan, van 0 tot 100 jaar. Voor een hulpvrager wordt het leven door een vrijwilliger vaak echt leuker! Bekijk alle hulpvragen op www.handjehelpen.nl/vrijwilligerswerk-stichtse-vecht

Vrijwilligerswerk op maat
Als je vrijwilliger wordt bij Handjehelpen, kun je kiezen uit verschillende soorten vrijwilligerswerk. Van ‘eenvoudig’ vrijwilligerswerk tot hulp waarbij specifieke kennis of ervaring nodig is. Je geeft de hulp één op één. Dat wil zeggen dat je je ‘eigen’ hulpvrager hebt, die je in zijn of haar huis opzoekt. Het vrijwilligerswerk is gericht op sociaal contact voor een langere periode. Je krijgt ondersteuning en begeleiding van een regiocoördinator.

Even voorstellen: regiocoördinatoren Carmen Odermatt en Rianne Malhoe
Regiocoördinator Carmen zorgt al 5 jaar in Stichtse Vecht voor de juiste match tussen vrijwilliger/stagiair en hulpvrager. “Ik vind het mooi om mensen in contact met elkaar te brengen en te zien hoe waardevol dit voor ze is”, aldus Carmen. “Het is bijzonder om dit proces te mogen begeleiden en onderhouden. Tijdens een huisbezoek achterhaal ik waar iemand energie van krijgt - een hobby of bijvoorbeeld interesse- en bekijken we de mogelijkheden. Op basis hiervan maak ik een geschikte match.” Carmen neemt de hulpvragen in de regio van kinderen onder haar hoede, en Rianne die van volwassenen. Rianne: “Mensen verbinden geeft me voldoening. Van betekenis zijn voor de samenleving ook. Hoe mooi: bij Handjehelpen doen we het allebei!”

Over Handjehelpen
Handjehelpen brengt al ruim 40 jaar hulpvragers en vrijwilligers/stagiairs uit de eigen buurt met elkaar in contact. Dat doet ze in Stichtse Vecht en nog 16 andere gemeenten in de provincie Utrecht, in Amsterdam en Weesp. De hulpvragers zijn veelal kinderen en volwassenen met een chronische ziekte, beperking of gedrag dat om extra zorg en aandacht vraagt.

Help iemand bij jou in de buurt
“Vrijwilligerswerk bij Handjehelpen is altijd op maat”, aldus Carmen. “We kijken samen welke doelgroep bij jou past, welke soort hulpvraag en hoe vaak je iets voor een ander kunt doen. Verder is het een must dat je betrouwbaar bent, je kunt inleven in een ander en open in het contact staat. De ander zien, zonder vooroordelen. Wanneer zowel de hulpvrager als vrijwilliger stralen en in hun kracht staan, is een koppeling wat mij betreft geslaagd.”

Gun jij meer mensen de hulp van Handjehelpen? Word maatje voor een hulpvrager bij jou in de buurt of steun ons met een donatie. Neem contact op met regiocoördinator Carmen via codermatt@handjehelpen.nl / 06-10 26 80 22 of met Rianne via rmalhoe@handjehelpen.nl / 06 - 10 40 76 91.

Meer informatie: www.handjehelpen.nl 


Meer nieuws