Het Vechtstreekmuseum is weer open

Het Vechtstreekmuseum is weer open

Vanaf deze week kunt u weer genieten van het Vechtstreekmuseum in Maarssen-Dorp:  Wij zijn geopend van woensdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur en er zijn twee tentoonstellingen.'

De nieuwe tentoonstelling “Zij maakten het!”
Deze gaat over Personen van Toen en Nu uit de Vechtstreek. Er zijn verschillende thema’s die met foto’s, maquettes, originele schilderijen, voorwerpen en geluidsfragmenten een plaats gekregen hebben in de diverse zalen: Bewoners van kastelen en buitenplaatsen; ontwerpers; verzamelaars en schrijvers; religie en verzorging; kunstenaars in de Vechtstreek; artiesten en musici. Er is ook een speciaal thema boek van 60 pagina’s dat exclusief in het museum te koop is.


De vaste tentoonstelling “De Vecht – Ons Pronkstuk !”
Hierin staat de geschiedenis van onze Vechtstreek centraal, met veel displays en afbeeldingen. Ook dit jaar zijn er weer enkele nieuwe kunstwerken toegevoegd. Bij beide tentoonstellingen is een uitgebreide (gratis) audiotour beschikbaar om meer te weten te komen over achtergronden, afbeeldingen en personen.  Verder zijn dehoreca, winkel en antiquariaat weer geopend. Het prachtige terras, met nieuw meubilair, gelegen in park Goudestein is zeker een bezoek waard.

In verband met het protocol gelden er extra maatregelen en dient men van tevoren voor het museumbezoek kaartjes te kopen (online of telefonisch). Zie verder de website www.vechtstreekmuseum.nl.