Historisch Festival Vreeland

Stichting “De historie herleeft in de Vechtstreek” houdt op 20 en 21 augustus aanstaande weer het historisch festival Vreeland. Al voor de 15e keer! Wat als klein bescheiden festival in 1994 is opgestart is nu uitgegroeid tot een volwassen evenement met deelnemers van zelfs buiten onze landsgrenzen.

Tijdens dit weekend is het festivalterrein aan de Kleizuwe omgebouwd tot een groot openluchtmuseum. Een grote diversiteit aan oldtimer voertuigen hebben zich aangemeld, dit maakt het historisch festival Vreeland een van de grootste in haar soort van Nederland.

Het zal de organisatie nog flinke zorgen geven om alle deelnemers een plekje te geven en om ook nog ruimte over te houden voor de vele demonstraties. Want op het historisch festival Vreeland draait, beweegt, ploft, puft en werkt alles. Kortom, het bruist van de activiteiten en volop historisch vermaak voor jong en oud.

Dit jaar heeft het festival het thema: Industriële Revolutie.  Speciaal hier voor zijn er een aantal bijzonder stoommachines en werktuigen van voor 1900 uitgenodigd. Deze stoommachines zijn draaiend te zien en werken nog prima. De hele melk revolutie wordt uitgebeeld, van met de hand melken in het weiland tot aan de melkrobot aan toe. Een spectaculair programmaonderdeel is de trekker-trek voor standaard oldtimer tractoren. Er word een volledige trekkertrek-baan aangelegd en er komt een professionele sleepwagen om het uiterste te vragen van de oudjes.

Op zaterdag is er weer een jongveekeuring, melkveehouders uit het Westelijk weidegebied en het Gooi brengen hun aller beste vee mee, om dit te showen aan het publiek en door een deskundige jury te laten beoordelen.

Ook de zondag staat bol van de activiteiten waaronder, o.a. live muziek, diverse muziekbandjes uit de regio geven op het podium een optreden voor het publiek.

Het festival bied nog meer: defilés van alle deelnemende voertuigen, onderdelenmarkt, oldtimer tractoren, oldtimer fietsen, oldtimer luxe- en vrachtauto’s, oldtimer legervoertuigen, stoommachines, oldtimer brom- en motorfietsen, oude gereedschappen, roofvogelshow, Politie honden demonstratie, draaiorgel, oude ambachten- en boerenmarkt en een reuze kinderboerderij met wel 80 verschillende dieren.

In de nagebouwde dorpsstraat wordt het leven van een oud Vechtdorp nagebootst, een vijftigtal oude ambachtslieden geven verschillende demonstraties van hoe ze hun beroep vroeger beoefende. Zo is er een ruimte gereserveerd voor een visboer, een winkel van Sinkel, een smederij en een barbier.

Op zaterdagmiddag omstreeks 16:00 uur vertrekken de oude tractoren voor een rondrit door de Vechtstreek, de route kunt u vinden op: www.historie-herleeft.nl

Dit festival brengt u terug naar grootmoederstijd !

Openingstijden: zaterdag en zondag van 09:00 uur tot 17:00 uur

Toegangsprijzen: volwassenen: € 10,00 per persoon

Kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding) gratis

Gratis parkeergelegenheid

Volledig programma & Informatie: www.historie-herleeft.nl


Meer nieuws