Historische kring Maarssen brengt jubileumboek uit vanwege 50 jarig bestaan

Op 11 september van dit jaar begint voor de Historische Kring Maarssen het jubileumjaar. Bij de feestelijke opening hiervan op Doornburgh zal burgemeester Ap Reinders van Stichtse Vecht het jubileumboek in ontvangst nemen. Dit boek is speciaal ter gelegenheid van dit 50-jarig bestaan gemaakt en heeft als titel   Canon van Maarssen en omliggende kernen.

Het is een prachtig vormgegeven boek met meer dan 400 pagina’s over ruim 2000 jaar geschiedenis.  In 50 hoofdstukken wordt door meer dan 20 deskundige auteurs verteld over de geschiedenis van Maarssen. Het geheel is geïllustreerd met bijna 300 afbeeldingen. Het boek is vanaf 12 september te koop op diverse verkooppunten en via de HKM.

De oprichting van deze momenteel ruim duizend leden tellende Historische Kring vond plaats op 11 september 1972. Een aantal Maarssenaren maakte zich vanwege gemeentelijke plannen zorgen over het behoud van het historisch erfgoed. Zij verenigden zich en daarmee was de Historische Kring Maarssen (HKM) een feit. Het doel was en is het erfgoed en andere historisch relevante zaken onder de aandacht te brengen en zo het behoud ervan te ondersteunen. 

De HKM organiseert in het komende jaar een aantal jubileumactiviteiten, waarvan de maandelijkse lezingen een belangrijk onderdeel zijn. Deze vinden plaats in Maarssen en in de omliggende kernen Tienhoven, Maarssenbroek en Oud-zuilen. Voor de basisscholen wordt i.s.m. LEU en Kunstcentraal een onderwijsproject opgezet om ook de jeugd bewust te maken van het belang van historisch erfgoed en het behoud ervan. Ook een fotowedstrijd is een onderdeel van de jubileumactiviteiten. In het Periodiek van de HKM, op de website (historischekringmaarssen.nl) en natuurlijk in de pers leest u alles over het jubileumjaar dat in september 2023 feestelijk zal worden afgesloten. 


Meer nieuws