Hoe kan Breukelen Noord verduurzamen?

De Wijkcommissie Breukelen Noord hield op 10 oktober jongst leden samen met Stichting Duurzame Vecht een bewonersavond over duurzaam wonen in Breukelen Noord in Theater 4-en-1 in RSG Broklede.

De avond was niet erg druk bezocht, maar de aanwezigen konden daarom uitgebreid vragen naar de informatie waar ze naar op zoek waren. Er werden door de gemeente en de Stichting Duurzame Vecht verschillende presentaties gegeven.

Met diverse tips (ook op papier) voor inwoners over bijvoorbeeld kleine ingrepen die al van waarde kunnen zijn. Er werd veel over geld gesproken, want maatregelen kosten niet alleen geld, maar duurzaamheid levert ook geld op. Daarbij moeten we de toename van het comfort niet vergeten. De aanwezigen gingen ieder naar huis met websites over o.a. isolatie, subsidies, warmtepompen, opslag etcetera.

Voor de inwoners is het vaak moeilijk een weg te vinden in het woud van sites. Daarom is het altijd goed te beginnen bij de Stichting Duurzame Vecht: https://duurzamevecht.nl Daar kunt u deskundig advies krijgen over hoe u verduurzaming in uw eigen woning kunt aanpakken. Ook over subsidies.