Hoe wilt u reizen in 2050?

Op dinsdag 2 november aanstaande houdt de provincie Utrecht een online Open keukengesprek. Doel is om in gesprek te gaan met inwoners over mobiliteit. Hoe denken inwoners zich in de toekomst te verplaatsen?

Provincie Utrecht: 'Als provincie willen wij vaker in gesprek gaan met onze inwoners en stakeholders. Dat doen wij onder andere met ‘Open keukengesprekken’, gesprekken waarin we een kijkje in de keuken geven van het bestuur van onze provincie. En waarin we ontspannen met inwoners en stakeholders in gesprek gaan, alsof we samen aan de keukentafel zitten.'

Op dinsdag 2 november houdt de provincie een online Open keukengesprek over de mobiliteitstransitie, een onderwerp dat voor iedere inwoner van de provincie belangrijk is. Provincie Utrecht: 'Aan de hand van de vraag “In 2050 van A naar B: te voet, per fiets, auto of OV?” willen we met inwoners en belanghebbenden praten over het nu en de (verre) toekomst van reizen in onze provincie.'

De bijeenkomst vindt online plaats op dinsdag 2 november van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Eerst zal gastspreekster en sociaal geograaf Rinke Vreeke ons meenemen naar het jaar 2050. Ze schetst trends die zullen bepalen hoe we ons in 2050 verplaatsen en daagt ons uit om ons eigen toekomstscenario te verbeelden. Aansluitend zal Derk Dohle, senior beleidsadviseur van de provincie Utrecht, ons meenemen in de feiten en cijfers die van invloed zijn op dat toekomstbeeld. Daarna gaan we in twee sessies van 40 minuten in kleinere groepen uiteen om door te praten over onze droombeelden en over de stappen die we moeten zetten om die te realiseren.

De uitkomsten van die gesprekken nemen wij mee bij het maken van ons toekomstige beleid. Grijp dus deze kans om hierin uw stem te laten horen. Doet u mee?

Meer informatie

Voor meer informatie over het programma en de sprekers, en om u aan te melden kijkt u op provincie-utrecht.nl/openkeukengesprek.